Βιογραφικό

Ο Σπύρος Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Η μουσική είναι στη ζωή του από πολύ μικρή ηλικία. Έχοντας ξεκινήσει με παιδικά μαθήματα μουσικής (σύστημα ορφ και θεωρία) ταυτόχρονα διδάσκεται κλασική κιθάρα στο δημοτικό ωδείο Βόλου από την κα. Ζουμπέκη Κατερίνα.

Στο γυμνάσιο ξεκινάει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας και παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις του δήμου Βόλου. Έχοντας ήδη πολλά μουσικά ακούσματα, κατέληξε στο ελληνικό ροκ αλλά και στο heavy metal όπου μελετούσε τη μουσική διαφόρων μουσικών συγκροτημάτων του είδους.

Το 1999 συμμετέχει σαν τραγουδιστής στο συγκρότημα “Altona 97” διασκευάζοντας αγαπημένα τραγούδια ελληνικών ροκ και ξένων heavymetal συγκροτημάτων κάνοντας live εμφανίσεις στη πόλη του Βόλου. Στη συνέχεια οι “HeartsOfEvil“, ένα νεανικό heavymetal συγκρότημα με το Σπύρο στη κιθάρα, κάνει τις δικές του εμφανίσεις σε διάφορα bar του Βόλου, όπως “Μάγος“, “Rockville” και άλλα.

Το 2002 ηχογραφεί με το black metal συγκρότημα “Dunkel” το πρώτο Demo “Mikrokosmos” παίζοντας κιθάρα και μπάσο ενώ παράλληλα παίζει τύμπανα στο death metal συγκρότημα “Shivering Darkness“.

Το 2003 οι “Acid rain” με το Σπύρο στην ηλεκτρική κιθάρα, κυκλοφορούν το πρώτο τους Demo με τίτλο “War in the sky” όπου γίνεται και παγκόσμια διανομή σε διαφορά zines του σκληρού ήχου.

Το 2005, παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής από την κα. Ιόλη Σκούρτη και ηχογραφεί με το blackmetal συγκρότημα “Cychaeon” το demo “Corpus Luminus” παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο.

Την ίδια χρονιά αποφασίζει να δημιουργήσει ένα συγκρότημα με ακόμα ένα μέλος των “Cychaeon“. Ο λόγος για τους “Aenaon“. Ο Σπύρος παίζει μπάσο και μαζί ηχογραφούν: 1 demo, 1 Ep, 3 split και 2 ολοκληρωμένους δίσκους από την εταιρία Auralmusic και την code666 ενώ συμμετέχουν σε πολλά και σημαντικά festivals του είδους με συγκροτήματα όπως : RottingChrist, Watain, Primordial κ.α

Το 2011 συμμετέχει ως κιθαρίστας στο ελληνικό ροκ μουσικό σχήμα “Mea Culpa” παρουσιάζοντας δικά τους τραγούδια αλλά και αγαπημένες διασκευές σε διάφορες live εμφανίσεις.

Το 2012 παίζει μπάσο στο ελληνικό ροκ συγκρότημα “6η μέρα” και πλέον ασχολείται με ένα ιδιαίτερο κρουστό, το Cajon όπου συμμετέχει στο μουσικό σχήμα “Άγαρ“.

Στα μέσα του 2014 αναλαμβάνει τα κρουστά στο μουσικό σχήμα “Η Ηχώ των Δρόμων” και μαζί κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Του ορίζοντα σελίδες – κεφάλαιο πρώτο” μέσα από την εταιρία MLK. Παράλληλα κάνουν live εμφανίσεις στη πόλη του Βόλου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Το 2017 σε συνεργασία με τον μουσικό και στιχουργό Απόστολο Καμακά, αποφασίζει να μπει στο studio για την δημιουργία της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς…

Gallery